by Kyaw Lwin San on Sunday, April 22, 2012 at 7:22pm ·
------------------------------
၁။ မုန္႔ဟင္းခါး ၁၀ ပိသာ ။
၂။ ငါးၾကင္း ...... ၂ ပိသာ ၊(အသား သက္သက္)
၃။ ကုလားပဲျခမ္း.... ၁ ပိသာ ၅၀ က်ပ္သား ၊
၄။ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ .... ႏိူ႔ဆီဘူး ၂ လံုး ( ၃၀ က်ပ္သား ခန္႔ )
၅။ ပဲဆီ ....... ၇၅ က်ပ္သား ၊
၆။ ငါးငံျပာရည္(အခ်ဳိ) ...၅၀ က်ပ္သား
၇။ ၾကက္သြန္နီ.....၁ ပိသာ ၅၀ က်ပ္သား ။
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ..... ..၁၅ က်ပ္သား ။
၉။ ဂ်င္းတက္........၁၀ က်ပ္သား ၊
၁၀။ျငဳပ္သီး အေရာင္တင္ (အပု)မႈန္႔ .... ၇ က်ပ္ ခြဲသား ၊
၁၁။ နႏြင္းမႈန္႔ ...အနည္းငယ္ ၊
၁၂။ ပဲ ငံျပာရည္ (အပ်စ္)..... လက္ဘက္ရည္ ပုဂံ တစ္လံုး
၁၃။ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔ ......ဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ခန္႔
၁၄။ အခ်ဳိမႈန္႔ .....ဟင္းခတ္မႈန္႔ .......
သၾကား.... ..ဆား.....အနည္းငယ္စီ...။ ။ ။
........................................................................
ဟင္းခ်က္နည္း......
--------------------------
ေရေႏြး ...ေရသန္႔ဘူး ၃၀ ( ၃၀ လီတာ) ၾကိဳ ထားပါ ။
ကုလားပဲ ၁ ပိသာ ၅၀ က်ပ္သားကို သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး နူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။
ပဲ ႏူးလွ်င္....ပဲ..ကို ေၾကေအာင္ ေခ်ပါ ။
ငါး ၂ ပိသာကို ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာၿပီး အတံုးႀကီးႀကီး တံုးပါ ။
ငါး ငံျပာရည္ ၃၀ က်ပ္သား.. ဆား...သၾကား ..အနည္းငယ္ ႏွင္႔
ေရ သင္႔ေတာ္ရုံ မွ် ထည္႔ၿပီး ငါး ႏူးေအာင္ ျပဳတ္ပါ ။
ငါး ႏူး လွ်င္ အေအး ခံ ထားပါ ။
ၾကက္သြန္ အနီ + အျဖဴ + ဂ်င္းတက္ အားလံုးကို အခြံ ႏြာပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၁၀ ဥ ( ၂၅ က်ပ္သားခန္႔ ) ကို ပါးပါး လွီးပါ။
က်န္ေသာ ၾကက္သြန္နီ ၁ ပိသာ ၂၅ က်ပ္သားခန္႔ ကို ေရေဆးၿပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းထား ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ အားလုံး ကို ၾကိတ္စက္ျဖင္႔ ၾကိတ္ပါ(သို႔) ျငဳတ္ဆံု ႏွင္႔ ေထာင္းပါ။
ဂ်င္းတက္.. အားလုံး ကို ၾကိတ္စက္ျဖင္႔ ၾကိတ္ပါ(သို႔) ျငဳတ္ဆံု ႏွင္႔ ေထာင္းပါ။
ငါး ျပဳတ္ကို အရုိး ထြင္ပါ ။
ငါး ျပဳတ္ ေရ ကို ဆန္မႈန္႔ ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ပါ ။
ျငဳပ္သီး အေရာင္တင္ (အပု)မႈန္႔ .... ၇ က်ပ္ ခြဲသား ကို
ေရ အနည္းငယ္ႏွင္႔ ပ်စ္ ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ ။
....................................
ပဲဆီ ၇၅ က်ပ္သား ကို ခ်က္မည္႔ အိုးထဲသို႔ ထည္႔ၿပီး မီး အပူေပးပါ။
ဆီ ဆူ လွ်င္ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည္႔ ၿပီး ပါးပါး လွီးထားေသာ
ၾကက္သြန္နီ... ၁၀ ဥ ( ၂၅ က်ပ္သားခန္႔ ) ကို ထည္႔ပါ။
အနည္းငယ္ နီလာၿပီး အနံ႔ ေမႊးလာလွ်င္ ၾကိတ္ထားေသာ ဂ်င္းတက္ အားလံုး ထည္႔ ၿပီး
အဆက္ မျပတ္ ေမႊ ေပး ပါ ။
ဂ်င္း ေမႊး လာလွ်င္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အားလံုး ထည္႔ ၿပီး
အဆက္ မျပတ္ ဆက္ ေမႊ ေပး ပါ ။
အားလံုး ေမႊး လာလွ်င္ ေရ အနည္းငယ္ႏွင္႔ ပ်စ္ ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားေသာ
ျငဳပ္သီး အေရာင္တင္ (အပု)မႈန္႔ ကို ထည္႔ၿပီး ဆက္ ေမႊ ပါ ။
ျငဳပ္သီး အစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္လွ်င္.......ငါးျပဳတ္ ၃ ပံု ၂ ပံု ထည္႔ ေမႊ ပါ။
ငါးျပဳတ္ ဆီသတ္ အနံ႔ ေမႊး လာလွ်င္ အားလံုးကို .. တစ္၀က္ ခြဲ ၿပီး ခ်န္ ထားပါ ။
က်န္ေသာ တစ္၀က္ ကို ျပဳတ္ၿပီး ေခ်ထားေသာ ပဲ ႏွင္႔ ေရာၿပီး ဆီသတ္ပါ။
အိုး ေအာက္ေျခကို ပဲ မကပ္ေစရန္..အဆက္မျပတ္ ေမႊပါ ။
ပဲ အနံ႔ ေပ်ာက္ၿပီး ေမႊးလာသည္႔ အထိ ..အဆက္မျပတ္ ေမႊပါ ။
ပဲ အနံ႔ ေပ်ာက္ၿပီး ေမႊးလာလွ်င္ ငါးျပဳတ္ေရ ႏွင္႔ ေဖ်ာ္ထားေသာ
ဆန္မႈန္႔ ကို ထည္ၿပီး.. ..အဆက္မျပတ္ ဆက္လက္ ေမႊပါ ။
၁၀ မီးနစ္ ခန္႔ ေမႊၿပီးလွ်င္ ဆူၿပီး သား ေရေႏြး ကို အပ်စ္ အၾကဲ... ၾကည္႔ ထည္႔ပါ ။
အိုး ေအာက္ေျခကို ပဲ မကပ္ေစရန္..အဆက္မျပတ္ ေမႊ ေပး ပါ ။
ဟင္းရည္ ဆူလာလွ်င္.. တစ္၀က္ခြဲထားေသာ ဆီ သတ္ၿပီး သား ႏွင္႔
ခ်န္ထားေသာ ငါးျပဳတ္ ၃ ပံု ၁ ပံု ျပန္ထည္႔ပါ။
ေရေဆးၿပီး ထက္ျခမ္း ျခမ္းထား ေသာ ၾကက္သြန္နီ ၁ ပိသာ ၂၅ က်ပ္သားခန္႔ ကို ထည္႔ပါ။
ပဲ ငံျပာရည္ (အပ်စ္)..... လက္ဘက္ရည္ ပုဂံ တစ္လံုး ခန္႔ ကို ဟင္းရည္ အေရာင္
အႏု အရင္႔ လိုအပ္သလို ထည္႔ပါ။
အခ်ဳိမႈန္႔ .....ဟင္းခတ္မႈန္႔ .... ..ဆား.....အနည္းငယ္စီ...လိုအပ္သလို ထည္႔ပါ။
ၾကက္သြန္ အနီ ႏူးလာလွ်င္ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔
ဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ခန္႔ ကို ေရေႏြး နွင္႔ ေဖွ်ာ္ထည္႔ပါ။
ဟင္းရည္..အပ်စ္ အက်ဲ..အေရာင္ ..အနံ႔..အရသာ..ၾကိဳက္သလို ျပဳျပင္ၿပီး
စားသံုးႏိူင္ပါသည္။
ဘဲဥ ႏွင္႔ ငါးဖယ္ျခစ္ ထည္႔လိုပါက .......
ဘဲဥ ၃ လံုး ကို ပန္းကန္ ထဲ သို႔ အစိမ္းလိုက္ ေဖါက္ ထည္႔ကာ
ေရ ႏွင္႔ ေရာ ေခါက္ၿပီး ..ဆူေနေသာ ဟင္းရည္ထဲသို႔ ဇြန္းနွင္႔ ေ၀ွ႔ ၿပီး ထည္႔ႏိူင္ပါသည္။
.ဘဲဥ ကို .ျပဳတ္ ၿပီး ပါးပါး လွီး ..ထည္႔ ႏိူင္ပါသည္။
ငါးဖယ္ျခစ္ ထည္႔လိုပါက ....ျပဳတ္ ၿပီး ..ထည္႔ ႏိူင္ပါသည္။
......အျခားေသာ...ငွက္ေပ်ာအူ ထည္႔ခ်က္နည္း။
.......................ဆန္မႈန္႔ အစား ဆန္ေရႊၾကည္ ထည္႔ခ်က္နည္း ။
မ်ားကို အလွ်င္းသင္႔သလို ဆက္လက္ တင္ျပ ေပးပါမည္။
1 comments:
I'm just curious, is there can be done without lemongrass?
Post a Comment